02 March 2009

vladavina zagovedenosti.

Ravno sem izklopila radio, po naključju je bil val 202, nekaj so omenjali ministrico Kresal in kliče model, pove nekaj takega: "a zdaj bo nekih pet sodnikov govorilo drugače, kot je povedala volja ljudstva". Potem nisem več hotela poslušati.

Zjutraj sem s kužkoma laufala čez Šišenski hrib in šla mimo tiste grdobije in nasilja nad drevesi nad Tivolijem, ki predstavlja začetek avanturističnega parka ali kar že to bo (no, upam, da ne bo). Model, ki je to začel graditi, je bojda mnenja, da je to kul in da to tja paše. Drevesom da ne bo nič, pravi. A je že zdaj, ogabno do kraja!! Naravovarstvena stroka in civilna iniciativa so - edino razumljivo - proti.

Princip zelo podoben. Torej, ne tisti, ki se je šolal za to, o čemer odloča (ustavni sodniki, naravovarstveniki ipd.) - neko zagovedeno volilno telo in neki bukovi enterpreneurs naj (po)vedo, kaj je prav in kaj ne?

To je zelo narobe. Zaskrbljujoče je, koliko ljudi v tej državi si upa biti verbalno nasilne skozi svojo neizobraženost, nevednost, zaplankanost. Kdo bo to poslušal? Zakaj moramo vse to poslušati? Se sploh soočati z vsemi tistimi nepofukanimi primerki, ki ves božji dan visijo v komentarjih pod članki na spletnih straneh? Kje so moderatorji strani - zakaj se to ne briše? Komu je mar to neskončno preštevanje bedakov? Kdo sploh rabi vedeti, kaj menijo s svojimi mikromožgani? Potem pa so tu še, seveda, v politiko zašli Analni Karakterji in vse to je preprosto grozno. Depresivno; in sploh ne vem, kaj narediti.

No comments: